Ne írasson pályázatot!

Tisztelt Pályázó!

Mi pályázatírók egy ideje sajnos azt tapasztaljuk, hogy egy bizonyos szintű pályázatíró ellenesség van a vállalkozók körében. Ezt táplálhatja egyes vállalkozók korábbi rossz tapasztalata is, no meg az a kormányzati kommunikáció, miszerint, már olyan egyszerűek a pályázati kiírások, hogy egy pályázatot szinte egy gyerek is meg tud írni. Kétségtelen, hogy voltak ilyenek – pl. a „mosógép” pályázat – de a pályázatok többsége nem ilyen. Ha mégis egyszerűnek érzi, írja meg bátran a pályázatát és ne forduljon hozzánk! Ám mielőtt belevág, előbb tegye fel magának az alábbi kérdéseket!

  • Biztos, hogy van időm és energiám elolvasni és ÉRTELMEZNI a sokszor a 80-100 oldalt is meghaladó pályázati kiírásokat, és annak mellékleteit?

  • Tisztában vagyok-e azzal, hogy milyen formai vagy jogosultsági problémákkal szembesülhetek, amelyek miatt akár azonnal el is utasíthatják a pályázatom?

  • Tudom-e, hogy milyen formai, tartalmi követelményeknek kell megfelelnem, hogy sikeres legyen a pályázatom?

  • Tudom-e, hogy milyen – sokszor jogvesztő – határidőket kell betartanom a pályázat készítése és beadása során?

  • Nem megy-e túlzottan a jelenlegi munkám és/vagy a családom, a szabadidőm rovására az, ha heteket töltök egy pályázat megfelelő előkészítésével, megírásával, beadásával?

  • Tudom-e, hogy milyen kötelezően előírt dokumentumokat, mellékleteket kell csatolnom a pályázathoz, és azoknak milyen formai, tartalmi, érvényességi feltételeknek kell megfelelniük?

  • Meg tudom-e fogalmazni a megfelelő stílusban és érthetőséggel a pályázat célját, azt, hogy mit, mivel, kivel, hogyan és mennyiből szeretnék elérni?

  • Van-e megfelelő informatikai tudásom ahhoz, hogy a pályázati kitöltő programokat megismerjem, és megfelelően használjam?

Ha egy vagy több kérdésre is nem választ adott, akkor jobb, ha mégis szakemberre bízza a pályázatának az elkészítését. Pont ugyanúgy, ahogy például fogorvos tartja rendben a fogait, fodrász vágja a haját, képzett szerelő javítja az autóját, a mosógépét vagy épp a TV-jét. Ezeket sem Ön maga csinálja igaz? Akkor miért a pályázattal lenne másképp?

És a végére még egy kérdés. Ha én hozzásegítem ahhoz, hogy kapjon ezer forintot, adna belőle 50-et azaz 5%-ot? Ha igen, mire vár? Hívjon!!