Profin

A projektfinanszírozás jellemzői, feltételei

A tervezett projekt megvalósítója csak Magyarországon bejegyzett cég lehet, (lehet induló cég is) és a projekt megvalósítása csak az Európai Unió területén történhet. Nincsenek szakmák, vagy TEÁOR szerinti kizárások, de komoly és életképes legyen a dolog.

A projekt nagyságának minimum 5 millió EURO (kb.: 1,3 mrd. Ft.) értékűnek kell lennie, és 15% önerő szükséges az ügylet indításához, ami csak készpénz lehet, ingatlan, apport nem elfogadható.

Ezt a 15%-ot 13 hónapra betétbe kell helyezni saját betéti számlára. Természetesen a betétbe helyezett időszakra a betét tulajdonosnak jár kamat.

A projectfinanszírozás elbírálási ideje: 2-3 hét.

A finanszírozás viszontbiztosítással van lefedve.

Futamidő 25 év a tőkére vetítve, a kamatra 10 év. A kamat mértéke EURIBOR + 2,75%. Természetesen a tőkére is, ill. a kamatra is lehetséges türelmi idő, ami a tőke tekintetében 5 év, kamatnál pedig 1 év.

Egyéb kezdeti ktg. szinte minimális. (~1 – 2.000 EUR).

Ezek a standardok, de amennyiben egyedi ügylet van, lehetséges egyedi elbírálás! (pl.: kisebb projektérték) 

Az első megbeszéléshez szükséges dokumentáció: (az indulásnál e-mail-ben, szkennelve)

  1. Cégkivonat. (ha van 30 napnál nem régebbi)
  2. Aláírás minta 
  3. 2010. évről  mérleg (Project lebonyolító)
  4. A cég képviselőjének útlevél másolata
  5. Max. 5 oldalban a projekt rövid leírása* ÉS! 1 oldalban (ha lehet) Cash Flow - angolul - a projektről.
  6. Nyilatkozat, amiben hozzájárulnak ahhoz, hogy a fentiek valóság tartalmát, beleértve az önerő igazolást is, leellenőrizheti a projektfinanszírozó. (Vagy büntetőjogi felelősségük tudatában kijelentik, hogy a fenti dokumentumok tartalma megfelel a valóságnak.)
  7. Az önerő banki igazolása.
  8. Az ügyfél elérhetőségei (telefon és e-mail).

*A projekttervnek tartalmaznia kell azokat a paramétereket, hogy mi alapján jutott el odáig a vállalkozás, hogy ezt a fejlesztést meg akarja lépni, ill. mi alapján gondolja úgy, hogy a fejlesztés hosszabb rövidebb idő alatt megtérül. Előszerződések, szándéknyilatkozatok, garanciák, stb. Valamint azt a pénzügyi számítást, amiből reálisan kitűnik, hogy valóban lesz olyan hozadék, ami a kamatokat és a tőkét ki tudja gazdálkodni.

 

További információkért keressen bennünket elérhetőségeinken!